تکنولوژي WDR در دوربين مداربسته چيست و چه کاربردي دارد؟
WDR در دوربين مداربسته مخفف Wide Dynamic Range هست که به نوعي تکنولوژي گفته مي شود که قابليت تطبيق دريچه ديافراگم دوربين با تغيير نور منعکس شده از شي در محيط و تصوير برداري با کيفيت مناسب گفته مي شود. زماني که صحبت از دوربين مدار بسته مي کنيم در وحله ي اول کيفيت تصوير برداري دوربين براي ما بسيار اهميت دارد، موارد مختلفي بر روي کيفيت تصوير، تاثير مستقيم دارد که از جمله ي آنها مي توان به رزولوشن، پهناي باند، سرعت تصوير برداري، WDR، BLC، HLC و… اشاره نمود. در اين مجال سعي در ارائه شرحي در خصوص تکنولوژي WDR روي دوربين هاي مدار بسته تحت شبکه داريم، از شما دعوت مي کنيم که همراه ما باشيد:
تکنولوژي WDR در دوربين مداربسته ، در واقع يک تکنولوژي پيشرفته است که در ايران بيشتر به اسم ضد نور معروف شده است، در واقع اين تکنولوژي به دوربين در تصوير برداري مناسب از مناظري که داراي چند نور مختلف هستند ( مثل نور زياد بيروني و نور کم داخلي) کمک شاياني مي کند. تصوير برداري توسط دوربين هاي مدار بسته تحت شبکه معمولي، در محيط هايي که سطوح نوري متفاوتي دارند دچار مشکل مي شود و تصوير تاريک مي شود و اين موضوع يک نقطه ضعف بزرگ براي اين نوع دوربين ها به حساب مي آيد. بعنوان مثال زماني که دوربين در حال تصوير برداري در يک محيط است يک منبع نوري قوي مانند نور خورشيد، نور چراغ خودرو، يک درب يا پنجره رو به بيرون و…، باعث تنگ تر شدن دريچه ديافراگم دوربين مدار بسته شده و نقاط کم نور واقع در ميدان ديد دوربين کاملا تاريک ديده مي شوند. در اينجاست که تکنولوژي WDR به کمک دوربين هاي مدار بسته مي آيد. در يک تعريف WDR، به توانايي کنترل هوشمند دريچه ديافراگم دوربين در مقابل کم و يا زياد شدن انعکاس نور از شي به دوربين در محيط هاي داراي حداقل دو نور، و ارائه تصوير مناسب گفته مي شود. هنگامي که زاويه ديد دوربين رو به پنجره يا درب ورودي، تصوير شخص تاريک و تصوير فضاي بيرون روشن و نامشخص مي باشد که اين امر باعث ارائه تصوير فاقد ارزش مي شود اما با استفاده از دوربين هاي با قابليت WDR، تصوير بصورت کاملا مطلوب توسط فيلترهاي جبران ساز و کنترل کننده ديافراگم اصلاح شده و در اختيار قرار مي گيرد.
براي نصب دوربين مداربسته بايد با متخصصين اين حوزه تماس بگيريد. ما شرکت مهر تجارت را به شما پيشنهاد مي کنيم.
تکنولوژي WDR چيست و چه کاربردي دارد؟
تکنولوژي WDR در دوربين مداربسته به دو نوع تقسيم مي شود که عبارتند از: WDR و DWDR.
WDR:
اين تکنولوژي به دوربين مدار بسته هايک ويژن اين امکان را مي دهد تا در شرايط نوري نامناسب که در بالا به آن اشاره شد، تصوير با کيفيت بگيرد. اين تکنولوژي هم در دوربين هاي آنالوگ و هم در دوربين هاي تحت شبکه (IP)، وجود دارد و واحد آن دسي بل مي باشد. بعنوان مثال يک دوربين مدار بسته تي وي تي با WDR، معادل 120 دسي بل، به دوربين امکان تصوير برداري با کيفيت در هر شرايط سخت نوري را با کيفيت عالي مي دهد.
DWDR:
مفهوم WDR ديجيتال يک تکنيک نرم افزاري مي باشد که از طريق تنظيم اشعه جبران ساز ( گاما) و با جبران نقاط تاريک تصوير کار مي کند. در اين روش از دو پردازنده مجزا جهت تصوير برداري از نقاط تاريک و روشن استفاده مي کند و از تلفيق اين دو تصوير يک تصوير با کيفيت مناسب بدست مي آيد. تکنولوژي WDR ديجيتال قابل تنظيم از سطح 1 تا 8 مي باشد اما بايد توجه داشت که تنظيم دوربين ها با اين تکنولوژي بسيار حساس و پيچيده مي باشد.
جدول مقايسه اي بين WDR و DWDR:
مقايسه |
Digital WDR |
WDR |
تکنولوژي |
جبران نور نقاط مختلف تصوير توسط اشعه گاما |
ترکيب پرتوهاي کم و زياد نور در يک فريم. |
مزايا |
کيفيت عکس مناسب |
کيفيت عکس عالي |
معايب |
امکان از بين رفتن قسمتي از تصوير |
ممکن است دچار پراکندگي رنگ شود و يا رنگ ها در حالت پر نور طبيعي به نظر نيايند. |