نرم افزار تشخيص پلاک دوربين مداربسته / انواع کابل HDMI
دوربين هايي که قابليت پلاک خواني دارند، از جمله دوربين هاي مداربسته حرفه اي هستند که با استفاده از يک نرم افزار داخلي عمل شناسايي و ضبط پلاک خودرو ها حتي در هنگام حرکت را انجام مي دهند. با تجهيز مراکز کنترل ترافيک با دوربين هاي با قابليت تشخيص پلاک، امکان تجزيه، تحليل و ضبط پلاک با دقت بالا در هرگونه شرايط سخت از جمله آب و هواي بد، سرعت بالاي وسائط و مشکلات مربوط به تداخل نور چراغ خودرو ها ميسر مي گردد.
بسترسازي و تجهيز اماکن با استفاده از اين دسته از دوربين هاي مداربسته قاعدتا بسيار پيچيده تر و تخصصي تر از نصب دوربين هاي معمولي است. زيرا اين دوربين ها قادرند حرکت خودروها را از مسافت هاي دور حتي در سرعت هاي بالا و نور آزاردهنده چراغ آنها ضبط نموده و پلاک آنها را تشخيص دهند. تمامي اطلاعات خودرو ها و پلاک با استفاده از پارامترهاي زماني موجود در نرم افزار قابل جستجو و دسترسي هستند.
ويژگي هاي دوربين مداربسته پلاک خوان چيست؟
اولين و مهمترين خصوصيت در اين دوربين ها روزولوشن بالا و يا کيفيت تصوير مناسبي است که ارائه مي دهند. مسلما همانطور که مي دانيد هر چه رزولوشن بالاتر باشد، تصويري واضحتر خواهيد داشت و قابليت پلاک خواني نيز براي بردهاي بالاتر فراهم خواهد شد.
ويژگي ديگر دوربين هاي پلاک خوان وجود قابليت WDR روي آنهاست. مکانيزم WDR تاثير چشمگيري در جلوگيري از عدم وضوح تصوير در تداخل هاي نوري دارد. به دليل آنکه معمولا دوربين هاي پلاک خوان در معرض نور شديد اتومبيل ها قرار دارند وجود اين قابليت در دوربين هاي پلاک خوان الزامي و بسيار مهم است.
امکان ديد در شب نيز يکي از ويژگي هاي مهم اين نوع از دوربين هاست. برد ديد در شب بايد در حد برد پلاک خواني دوربين باشد.
تشخيص پلاک در دوربين هاي آنالوگ
اگر دوربين هاي شما از نوع آنالوگ هستند، امکان داشتن تصاويري با رزولوشن بيشتر از 720TVL را نخواهيد داشت. رزولوشن 720TVL به طور تقريبي برابر با 0.5 مگاپيکسل در مقياس اندازگيري ديجيتال است که رزولوشن واقعا پاييني است.
با اين وجود دوربين هاي آنالوگ با کيفيت، در زاويه ديد 75 درجه (با استفاده از لنز رايج 3.6mm) تا فاصله 3 متري امکان تشخيص پلاک را دارند. براي ارتقا برد پلاک خواني در دوربين هاي آنالوگ مي توان از لنزهايي با فاصله کانوني بالاتر استفاده کرد. به اين ترتيب زاويه ديد شما کاهش يافته اما در عوض عمق ديد بيشتري در تصوير خواهيد داشت. براي مثال يک لنز 12 ميلي متري، زاويه ديد 25 درجه اي دارد اما امکان پلاک خواني تا برد 10 متر را براي شما فراهم مي کند.
تشخيص پلاک در دوربين هاي مداربسته تحت شبکه
کيفيت پلاک خواني در دوربين هاي تحت شبکه با توجه به اينکه رزولوشن هاي بالاتري دارند، به مراتب بهتر است. اين دوربين ها برد هاي بالاتري را پوشش مي دهند. بنابراين استفاده از اين دوربين ها براي عمل پلاک خواني توصيه مي شود. البته بايد همانطور که مي دانيد، دوربين هاي مداربسته ديجيتال قيمت بالاتري نسبت به دوربين هاي آنالوگ دارند.
کاربرد هاي دوربين هاي پلاک خوان
- با استفاده از دوربين هاي مداربسته پلاک خوان مي توان پارکينگ هاي عمومي را به گونه اي مديريت نمود که پرداخت وجه، و يا ورود و خروج خودرو ها آسانتر شده و يا حتي به صورت خودکار انجام شود.
- از دوربين هاي پلاک خوان مي توان در مديريت حمل و نقل و ترافيک فرودگاهها ، به جهت اطمينان از اين مسئله که تنها وسايل نقليه مجاز اجازه دسترسي به خطوط تاکسي و يا خطوط حمل و نقل عمومي را دارند، استفاده نمود.
- از اين نوع دوربين ها مي توان در مکان هايي استفاده نمود که در آن درب هاي ورودي تنها براي وسايل نقليه مجاز باز شده و پلاک همه خودروهاي بازديد کننده به طور خودکار ثبت مي شوند.
- اين دوربين ها مي توانند عملکرد هشدار دهنده داشته باشند و در هنگام ورود وسيله نقليه غير مجاز هشدارهاي لازم را بدهند.
نقش دستگاه ضبط در تشخيص پلاک خودرو
بالاخص در سيستم هاي آنالوگ، دستگاه ضبط کننده DVR و رزولوشن ضبط آن تاثير زيادي در عمل پلاک خواني خواهد داشت. تا جاي ممکن بهتر است سعي شود از DVR اي استفاده کنيد که تصاوير را در حالت D1 يا WD1 و 25 فريم در ثانيه ضبط ميکند. در صورتي که دستگاه ضبط کننده کيفيت خوبي نداشته باشد، کيفيت ضبط شما کاهش يافته و هزينه صرف شده در خريد دوربين با کيفيت به هدر خواهد رفت.
- بيشتر بخوانيد: دوربين تشخيص چهره دوربين تي وي تي انواع دوربين مداربسته دوربين هايک ويژن
انواع کابل HDMI در دوربين مداربسته و کاربرد آن
در دستگاه هاي صوتي و تصويري انتقال صدا و تصوير بين دستگاه گيرنده و فرستنده توسط ادوات و تجهيزات هاي مختلفي انجام مي شود. توسعه دهندگان اين سيستم ها همواره در تلاشند تا آسان ترين و بهترين راه حل را به کاربران ارائه دهند. دوربين هايک ويژن نيز از اين قاعده مستثني نيستند. يکي از تکنولوژي هايي که در اين زمينه ابداع گرديد تکنولوژي کابل HDMI (High-Definition Multimedia Interface است که به معني رابط چندرسانهاي است. اين نوع از کابل ها توانايي انتقال همزمان صدا و تصوير را با کيفيت بالا دارند که در سيستم هاي مداربسته نيز مورد استفاده قرار مي گيرند. دستگاه هاي DVR که در حال حاضر در بازار موجود اند معمولا داراي پورت هاي مختلفي از جمله VGA ،LAN ،HDMI و … هستند. استفاده از کابل هاي HDMI بسيار آسان بوده به همين دليل از محبوبيت بيشتري در تجهيزات دوربين هاي مدار بسته برخوردار اند. کابل HDMI در دوربين مداربسته در انواع مختلفي توليد و ارائه مي گردد که در ادامه به معرفي برخي از آنها مي پردازيم اما ابتدا لازم است به دو نکته بسيار مهم توجه نماييد:
1. نوع خروجي/ورودي در مانيتور و DVR : در زمان انتخاب کابل HDMI بايد به نوع خروجي و کيفيت دستگاه DVR هايک ويژن و همچنين توانايي و کيفيت پخش مانيتور توجه نمود. زيرا بسياري از نمايشگر ها توانايي پخش تصاويري با کيفيتي برابر با 720P و يا 1MP را دارا هستند در حاليکه برخي از دستگاه هاي DVR مي توانند تصاويري FULLHD ارئه دهند. لذا بهتر است قبل از اتصال، تنظيمات خروجي HDMI در DVR را کنترل نمود.
2. قدرت انتقال کابل و فاصله بين DVR و نمايشگر : کابل هاي HDMI در اندازه هاي مختلفي در بازار يافت مي گردند و از اين نظر محدوديتي نداشته چنانکه حتي با طول 40 متر نيز در بازار عرضه ي شوند. اما استفاده از کابل هاي با طول 5 متر در سيستم هاي مداربسته رايج تر است. مي توان گفت کيفيت و توانايي انتقال تصوير و صدا در کابل HDMI تا حدود زيادي با متريال بکار رفته، طول، و ضخامت آن رابطه مستقيم دارد. در نصب يک سيتم مداربسته مي توان از تقويت کننده سيگنال HDMI در صورت استفاده از کابل هاي بلند استفاده نمود.
- در سال 2004 به بازار عرضه گرديد
- داراي قابليت ارائه تصاويري با کيفيت 1080*1920 پيکسل
- عمل انتقال صدا را از طريق 8 کانال با فرکانس 192 HTZ انجام مي دهد
- داراي کابل تک براي انتقال صدا و سرعت انتقال تصوير در آن برابر با 490 مگابايت در ثانيه است
- در سال 2005 به بازار عرضه گرديد
- داري قابليت ارائه تصاويري با کيفيت 2160*4096 مگاپيکسل
- عمل انتقال صدا را از طريق 32 کانال با فرکانس 1536 KHTZ ارائه مي دهد.
- داراي قابليت پشتيباني از تکنولوژي هاي محافظتي در فرمت DVD Audio است
- در سال 2006 به بازار عرضه گرديد.
- به دليل پشتيباني از فرمت استاندارد رنگ XVYCC اين نسخه قابليت نمايش جزئيات بيشتري از رنگ ها را در تصوير دارد.
- داراي کابل تک براي انتقال صدا و تصوير با حداکثر پهناي باند 1.02 گيگابايت در ثانيه مي باشد
- از فرمت هاي صوتي Dolby True HD و DTS-HD جهت اتصال به تقويت کننده هاي خارجي پشتيباني مي کند.
- در سال 2009 روانه بازار گرديد و در واقع نسخه بهينه شده HDMI 1.3 است
- داراي قابليت هاي افزوده اي چون ساپورت D3 و شبکه است.
- در سال 2013 به بازار عرضه گرديد
- قابليت انتقال تصوير با سرعت 18 گيگابايت بر ثانيه
- اين نسخه قابليت نمايش تصاوير با کيفيت Utra HD را داراست
- ارسال دو تصوير به يک نمايشگر
- انتقال همزمان چهار جريان صدا به چندين کاربر
- انتقال صوتي 32 کانال با فرکانس 1536 کيلوهرتز به صورت غيرفشرده
- وجود فناوري CEC در آن که جهت کنترل تجهيزات مداربسته و ارسال فرمان به آنها مورد استفاده قرار مي گيرد
لازم به ذکر است که معمولا از HDMI نسخه 1 در دستگاه هاي DVR و NVR استفاده مي گردد. استفاده از کابل هاي HDMI با خاصيت نويزگير مي تواند بازده بيشتري در انتقال صداي با کيفيت داشته باشد.
تفاوت VGA و HDMI در دوربين مدار بسته
(VGA (Video Graphics Adapter و (HDMI (High Definition Multimedia Interface هر دو، از استانداردهاي ويدئويي هستند که در دنياي فناوري هاي امروزي بسيار مورد استفاده قرار مي گيرند. تفاوت اصلي اين دو با يکديگر در فرمت اطلاعاتي است که انتقال مي دهند. VGA يک استاندارد آنالوگ است در حالي که HDMI يک استاندارد ديجيتال است. هرکدام از آنها داراي مزايا و معايبي مي باشند. تکنولوژي VGA بسيار قديمي تر بوده و توسط شرکت IBM براي رايانه هايشان ابداع شده است. پس از آن بسياري از توليدکنندگان PC به آن روي آورده و ديري نگذشت که وجود آن در تمامي کامپيوترها فراگير شد. از طرف ديگر HDMI تکنولوژي نسبتا جديدتري محسوب مي گردد و توسط گروهي از توليدکنندگان الکترونيکي ابداع شده تا يک استاندارد جديد براي انتقال سيگنال هاي ديجيتال بين دستگاه هاي مختلف جايگزين فناوري هاي قبلي شود. اختراع HDMI نوآوري بسيار مهمي بود، به ويژه با ظهور تلويزيون هاي با کيفيت تصوير بالا و پخش کننده هاي رسانه اي که استانداردهاي آنالوگ موجود مانند VGA نمي توانستند عملکرد قابل قبولي براي آنها داشته باشند.
از آنجا که VGA تنها براي انتقال سيگنال هاي ويدئويي طراحي شده است لذا نمي تواند هيچ نوع سيگنال ديگري را انتقال دهد و براي انتقال سيگنال هاي ديگر براي مثال سيگنال هاي صوتي يک کابل ديگر مورد نياز است. اما در کابل HDMI اينگونه نيست اين کابل ظرفيت بسيار بالايي داشته و مي تواند سيگنال هاي بين يک تلويزيون HD و يک دستگاه پخش را بخوبي منتقل کند. مهم ترين قابليت کابل HDMI در انتقال همزمان صدا و تصوير است. اين کابل مي تواند سيگنال هاي ويدئويي را، تا 8 کانال صوتي ديجيتال و يک کانال CEC را براي ارتباط بين دستگاه ها انتقال دهد. اين امر بسيار مهم است زيرا به جاي 3 تا 8 کابل تنها به يک کابل براي اتصال به دستگاه ها نياز خواهيد داشت. به طور خلاصه از تفاوت هاي عمده کابل HDMI و VGA مي توان به موارد زير اشاره نمود:
- VGA يا استاندارد آنالوگ است در حاليکه HDMI يک استاندارد ديجيتال است.
- تکنولوژي VGA بسيار قديمي تر از HDMI است.
- VGA تنها مي تواند سيگنال هاي ويدئويئي را انتقال دهد در حاليکه HDMI انواع ديگري از سيگنال ها را بطور همزمان انتقال مي دهد.
- VGA معمولا در سيستم هاي کامپيوتري مورد استفاده قرار مي گيرد اما HDMI در نمايشگرها و پخش کننده هاي HD نيز کاربرد فراواني دارد.
نرم افزار تشخيص صورت دوربين مداربسته / قابليت EIS در دوربين مداربسته